Fiskerbrygga

Det er utrolig viktig å ha et regnskapsfirma som følger med, alltid er tilgjengelig og trår til med gode råd når det trengs. Der innfrir VIEW Ledger

– Pieder Ro, Innhaver

peder rio

Kan ikke være kresen på jobboppgavene

Etter snart 40 år i bransjen vet Martin Stallemo, innehaver av Pieder Ro restaurant på Fiskebrygga, hva som kreves for å lykkes.

– Pågangsmot, gode medarbeidere og evne til å til å ta i et tak der hvor det trengs, er avgjørende. Restaurantbransjen er som en berg og dalbane; det går fort i svingene og fallhøyden er stor, sier Stallemo.

Å ha kontroll på økonomien er også viktig i en virksomhet der inntjeningen går opp og ned, alt etter sesong. Derfor er VIEW er en viktig del av Stallemos team.

– Jeg greier ikke over alle oppgavene selv. Det er utrolig viktig å ha et regnskapsfirma som følger med, alltid er tilgjengelig og trår til med gode råd når det trengs. Der innfrir VIEW, sier han.

Gjør alt mulig
Fra han debuterte i bransjen som stuegutt på Hotel Caledonien bare 16-år gammel, har Stallemo visst hva han ville drive med. Han tok servitørutdannelse og jobbet seg opp. I 2012 ble han medeier i Pieder Ro. I dag er han daglig leder og styreformann i en bedrift med 25 millioner kroner i årsomsetning.

 

terje mosveen

Vi fouserer kun på vår resturant

– Som eier, nytter det ikke å gå med nesa i sky. Det er alltid oppgaver som venter. Jeg vasker, rydder, står i baren og serverer når det trengs, sier han.

Å drive restaurant på Fiskebrygga har sine utfordringer. På en travel julidag koker det i mer enn bare grytene. Opptil 4-500 gjester i løpet av en dag er ikke uvanlig. Da er 12-13 mann i full sving på Pieder Ro. Men på en regntung kveld midt i januar lever restauranten opp til navnet; da kan det være svært mye ro og få opptatte bord som preger lokalene.

– I løpet av et par travle sommerdager kan vi ha like høy omsetning som i en hel vintermåned. Det er enklere å få unna regninger når pengene strømmer inn, enn når det er tom restaurant, sier Stallemo. Klart for sesong Mens VIEW håndterer fakturaer, lønnsutbetaling og gir råd om likviditetsstyring, bruker Stallemo mye tid på å forberede seg på en ny og travel sommersesong.

Det trengs mye planlegging for å være klar til innrykk. Leveranser skal sikres, lokalene skal settes i stand og det trengs dyktige sesongarbeidere.

– God planlegging er alfa og omega. Det nytter ikke å sette på potetene når gjestene står i døra, sier Stallemo

dfdddd