PAPIRFLY

“Vi er på en vekstreise, og da er det ekstremt viktig at de beslutningene vi tar er basert på riktig og relevant forretningsinformasjon. Jeg vil si at VIEW Ledger sammen med Xledger er en enabler for å drive vår ekspansjon.”

Nora Tandberg, CFO i Papirfly

hajr

Sånn skaper vi ROI for våre kunder

Papirfly er et norsk SaaS selskap, med en imponerende global vekst. Selskapet er markedsledende i Norge og nummer 3 i Europa når det kommer til å levere løsninger for effektiv merkevarehåndtering. Med ambisjoner om også å bli størst i Europa, har Papirfly gjort flere grep for å få mer tid og bedre datagrunnlag til å skape verdi for sine kunder.

– Papirfly er jo en norsk suksesshistorie, og det er utrolig moro å være med på denne reisen, sier Nora Tandberg som er CFO i Papirfly.

Nora har vært i Papirfly fra tidlig 2020, og siden den gang har det gått slag i slag med fusjoner, oppkjøp og vekst internasjonalt. Når vi spør hvorfor hun tror de lykkes så godt, er hun overbevist om at det er fordi de har truffet et skikkelig “Pain Point” i markedet.

-Det å ha en konsistent merkevare er utrolig viktig for økt kjennskap og langsiktig god branding generelt. Veldig mange Markeds- og HR–avdelinger spesielt bruker mye tid på nettopp dette igjennom tunge prosesser for produksjon og distribusjon av materiell, poengterer hun.

papirfly kunde av view ledger

-Når størrelsen på selskaper øker, så øker gjerne også utfordringene knyttet til det å ivareta egen merkevare. Med produksjon fra flere lokasjoner og flere merkevarer i porteføljen, ser vi at mange selskaper sliter med å få alle til å følge de globale retningslinjene, som på sikt kan skade verdien til merkevaren.

-Dette er et stort fokus hos alle selskapene vi snakker med, og store, globale merkevarer overlater ikke forvaltningen av merkevaren til hvem som helst. De vil vite at du er der ikke bare i morgen, men også om fem eller ti år, sier Nora.

Målet er å hjelpe merkevarer med konsistent merkevarebygging både lokalt og globalt fra ett enkelt sted. Med vår plattform får våre kunder et automatisert system for alt fra maler til samarbeid, og slik sikrer de at alt innhold og materiall er tro til eget brand. Også sparer de masse tid på gode arbeidsflyter i systemet.

-Vi gir på en måte makten tilbake til selskapene selv, de får veldig god kontroll og de kan redusere tiden de bruker på å ta nytt materiale ut til markedet. Det er sånn vi skaper ROI for våre kunder, smiler hun.

 

Som CFO i et vekstselskap trenger jeg fleksibilitet

Vekst kommer sjelden uten utfordringer, og Papirfly har sørget for å fokusere all sin tid på sin kjernevirksomhet og vekstreisen.

-Da jeg begynte som CFO i 2020 var jeg ganske raskt ute med å foreslå en endring i vår økonomifunksjon. Vi gjorde alt for mye internt, og min oppfatning var at dette måtte være mer kostnadseffektivt å outsource til en profesjonell leverandør. Det viste seg at det var det også, smiler hun.

Vi ble anbefalt VIEW Ledger som leverandør, og valgte disse fordi de hadde meget god systemkompetanse på ERP-systemet Xledger som vi allerede brukte i selskapet. VIEW hadde solide ressurser på regnskap og lønn, og kunne i tillegg hjelpe oss med å få på plass effektive integrasjoner og en optimal bruk av systemet.

-Med Xledger har vi mye data samlet i et system, med integrasjoner til andre fagsystemer for timeføring, fakturering og utlegg. Dette gjør at finansfunksjonen hos oss også blir en slags tech-funksjon fordi vi har tilgang på strukturert, verdifull data for videre analyse.

-Jeg vil si at VIEW Ledger sammen med Xledger er en enabler for å katalysere vår ekspansjon, fastslår Nora.

 

Vi må holde oss på tå hev

I tillegg til å ha en imponerende vekst i Norden, har Papirfly fått en intensjonal suksess blant annet i USA med multinasjonale brands på kundelisten.

-Det stilles store krav til oss å ha kunder som IBM, Mars, Unilever, BMW og Mercedes, sier Nora.

-Det er ikke bare ekspansjon i form av vekst vi bruker tid og energi på, men også ekspansjon på produktsiden. Vi tester og utvikler stadig ny funksjonalitet for å levere mest mulig verdi til kundene.

 

Har kontroll globalt ifra Norge

Som Global CFO er det nettopp å ha god oversikt over konsernet, og samtidig etablere effektive arbeidsprosesser på tvers. Papirfly har brukt Xledger siden 2003, og tar stadig i bruk ny funksjonalitet til sin fordel.

-Jeg setter spesielt pris på tre ting med Xledger som ERP-system, kan Nora fortelle.

For det første har Xledger veldig god funksjonalitet for konsern og konsolidering. Med oppkjøp som en del av vår vekststrategi, er det essensielt å ha et skalerbart system slik at det er enkelt for oss å ta inn nye selskap og ekspandere geografisk.

-I Xledger kan vi ta inn nye selskap ved å kopiere eksisterende struktur og prosesser. Dette sparer oss for mye tid, og gjør at konsernstrukturen blir veldig oversiktlig.

-Med bare noen tastetrykk kan jeg se konsoliderte konsernrapporter eller rapporter for hver enkelt enhet. Det er en trygghet å ha så god kontroll globalt fra Norge, fastslår hun.

-Det andre vi synes fungerer veldig fint er systemets abonnement –modul. Denne er helt kritisk for oss som et SAAS selskap, fordi vi opererer med abonnement-løsninger for våre kunder. I Xledger har vi god støtte for å tracke våre kundeabonnement og fakturere disse effektivt.

 

Kvaliteten på våre økonomiske data påvirker våre beslutninger

-Til slutt vil jeg trekke frem at Xledger er en fasilitator for mye av den dataen vi mater til analyseverktøyet vårt; Power BI. Vi er helt avhengig av at data vi trekker opp er av høy kvalitet for å få riktige tall videre, forteller hun.

-Og fordi VIEW Ledger er effektive med regnskap og lønn for oss, er vi trygge på at våre tall alltid er oppdaterte.

-Vi er som sagt på en vekstreise, og da er det ekstremt viktig at de beslutningene vi tar er basert på riktig og relevant forretningsinformasjon, avslutter Nora.

dfdddd