Våre Summer Interns 2019

Ibrahim Mahmood og Thea Nystad Prøsch er våre Summer Interns. De er begge på sitt siste år som Master-studenter, og valgte denne sommeren å søke sine første Summer Internships. 
Ibrahim studerer ved BI Business School i Oslo, til en Master of Science Major in Economics. Han er vår Summer Intern hos Lønn og HR-teamet.  
Thea studerer ved NHH i Bergen, til en Master med hovedprofil i Økonomisk Styring og Business Analytics. Hun er vår Summer Intern hos regnskapsteamet som jobber med noen av de største kundene.  
De begge sier de tidligere har tenkt på å søke et Summer Internship, men det var ikke før i år at tanken ble en realitet.  

-Jeg fant ut at nå måtte jeg forsøke, sier Ibrahim.  

-Det var jo kanskje min siste mulighet for et Internship også. Før jeg skal ta fatt på arbeidslivet ordentlig, hadde jeg lyst til å få et innblikk i arbeidsdagen hos et moderne selskap og mer praktisk erfaring, forteller han.  

-Jeg hadde også hørt mye positivt om Xledger og ønsket å lære mer om hvordan man jobbet i skyløsningen, fortsetter han.  

For Thea var det en anbefaling som gjorde at hun valgte å søke.  

-En venninne av meg var Summer Intern hos VIEW Ledger i fjor, og snakket veldig godt om både arbeidsoppgavene og folkene som arbeidet her. Dette sammen med interessen for å lære regnskap i praksis, gjorde at jeg ville søke et internship her.  

Etter en søknadsprosess med mange søkere, var vi i VIEW Legder så privilegerte at vi kunne velge blant de beste – og Ibrahim og Thea var på plass hos oss i begynnelsen av juni.  Teori vs. praksis 

De begge hadde hørt at overgangen fra skolebenken til arbeidslivet kunne være ganske stor. Og når vi spør de hva de ble mest overasket over, har de dette å fortelle; 

-Det må være hvor mange av prosessene vi lærer på skolen som faktisk er automatiserte. På skolen har vi hovedfokus på teorien, mens nå opplever jeg at arbeidshverdagen består mest av praktiske oppgaver i økonomisystemet, sier Thea.   

Ibrahim er enig i at det er økonomisystemene som står i sentrum av arbeidet. 
Teorien oppleves kanskje litt underordnet, fordi fokuset blir større rundt hvordan oppgavene løses i praksis.
-For eksempel hvor mye systemkunnskaper som trengs. I tillegg er det jo ulik funksjonalitet i de ulike systemene og derfor nye måter å gjøre ting på, forklarer han.  

-Men selvfølgelig er det viktig med kompetansen og regnskapsforståelsen, legger han til. 

-Jeg vil også trekke frem at jeg er svært positivt overrasket over hvordan det gode og sosiale miljøet en er vant til fra skolehverdagen, også eksisterer i en ellers hektisk arbeidshverdag. Det er veldig fint, smiler Thea. 

 

Det viktigste de har lært 

Snart går Summer Internshipene mot slutten, og vi lurer på hva de har lært som de tror de med fordel kan ta med seg videre.  

-Det viktigste jeg har lært tror jeg er hvor mye lønnskjøring blir påvirket av skattereglene. Og ikke minst hvor viktig det er å gi riktig lønn til de ansatte, slik at for eksempel pensjonen blir riktig. Ellers har jeg lært mye om økonomisystemet Xledger, som jeg har jobbet mest i. Det tror jeg at jeg kommer til å ha nytte av i fremtiden, forteller Ibrahim.  

Leder for Lønn og HR – teamet Hanne Jenshagen, er imponert over Ibrahim sin evne til å lære. 
-Ibrahim tar ting mye fortere enn det jeg hadde forestilt meg, og derfor får stadig nye oppgaver. Han er også nysgjerrig og spør mye. Det er utrolig moro for oss at han er så engasjert. Det viser at han er oppriktig interessert, forteller hun.  

Thea har også rukket å lære mye, men synes det er vanskelig å trekke frem bare en ting som det aller viktigste.  
Det må være generelt hvordan de ulike aspektene ved regnskapsføring fungerer i praksis. Spesielt hvordan teknologien er med på å utvikle regnskapsføring i stor grad.
-Jeg har opplevd å kunne benytte meg av teorien fra skolen på rett måte, samtidig som jeg har fått innblikk i hvordan ulike selskaper fører regnskap. Det er også veldig interessant å få erfaring fra et skybasert økonomisystem, avslutter hun.  

Charlotte Hvitstein, som leder regnskapsteamet der Thea er utplassert, sier hun synes det er veldig fint å ha en så engasjert Summer Intern. 
 
-Thea er en utrolig blid og positiv jente og har bidratt mye til det sosiale miljøet. I tillegg samarbeider hun godt med de andre på teamet, og jeg føler vel egentlig hun har hoppet rett inn og blitt “en av oss” fra starten av, forteller Charlotte.  

-Hun er også ferievikar for en fulltidsansatt hos oss, og tar seg av mange av oppgaver for kundene hennes - alt fra kontering og avstemming til kontrolleringg. Og dette klarer hun bra, legger hun til.Det beste tipset 

Når Ibrahim og Thea får spørsmålet om de vil anbefale andre å tilbringe sommeren som Summer – interns, er de begge enige om at det bør være en no-brainer.  

-Ja, det vil jeg definitivt anbefale, presiserer Ibrahim.  

-Det er en unik måte å få erfaring fra arbeidslivet. Det er også en gyllen mulighet til å skaffe seg kontakter i bransjen. Og hvem vet, kanskje er man heldig og får fast ansettelse i samme bedrift etter studiene. Derfor lønner det seg å gjøre en god innsats, smiler han.  

-Ja, enig i det, sier Thea.  

-Det er også utrolig moro å komme inn i et selskap og se hvordan de arbeider med ulike kunder. Ikke bare er det gøy å kunne sette teori ut i praksis, men det er også svært sosialt. Du blir kjent med mange mennesker, ser hvordan arbeidsoppgavene utføres på ulike måter - samtidig som du lærer masse, forklarer hun.  

De har begge fortsatt noen uker igjen av Summer Internshipene, men er allerede enige om hvilket tips de vil gi andre som tenker på å søke et Internship neste år. 
-Still mange spørsmål! 
-Man har så mange kollegaer rundt seg med mye kunnskap og ekspertise, og jeg mener at det er den beste måten for å lære og få mest mulig ut av internshipet. Derfor bør du utnytte dette og ikke være redd for å stille mange spørsmål, presiserer Ibrahim.  

-Ja, og vis at du er nysgjerrig og at du har lyst til å lære, fortsetter Thea.  

-Det er viktig å stille spørsmål slik at en får en fundamental forståelse av hvorfor selskapet gjør ting på måten de gjør det på, legger hun til.  Det mest spennende med økonomi og regnskap 

Avslutningsvis lurer vi på hva de synes er mest spennende med økonomi- og regnskapsfaget.  

-Det jeg synes er mest spennende er å se hvordan kostnader påvirker en bedrift, og spesielt i sammenheng med lønn. Nå har jeg fått en bedre oversikt over hvilke lønnskostnader en bedrift må betale. Som for eksempel hvordan feriepengegrunnlaget regnes ut, hvorfor bedriften sparer feriepenger for de ansatte og at arbeidsgiveravgiftprosenten er forskjellig i forhold til hvilken arbeidsgiveravgift sone bedriften ligger i, forteller Ibrahim.  

-Regnskap og lønn er et utrolig komplekst fagfelt, legger han til.  

Thea trekker frem muligheten til å se hvordan et selskap er bygd opp fra bunnen av og se hvor enkelt et ordentlig regnskapssystem kan gi både regnskapsfører og selskapet en trygghet.  

-Det å ha et system hvor begge parter kan se regnskapet i sanntid finner jeg veldig interessant, avslutter Thea.  
 

Alt handler om fornøyde kunder

Vår drivkraft er kunder som forventer at vi er i forkant
"Samarbeidet med VIEW Ledger fungerer veldig bra. De forstår at vi har deadlines og at vi har korte frister på ting."
"Vi valgte VIEW Ledger som vår Økonomisjef"
"For å være i tet i vår bransje på verdensmarkedet må vi ha stålkontroll på kostnader og lønnsomhet knyttet til ordrene våre"

Våre samarbeidspartnere

Vi spiller hverandre enda bedre
Vi er Xledger sin største partner og sertifisert som Platinum Partner.
Vi er Tripletex sin største partner og kjenner systemet godt.
Vi leverer Sticos Personal- et komplett HR, HMS og personalsystem.

Menneskene utgjør den store forskjellen

Møt menneskene som jobber hos oss. Din neste rådgiver?
Beathe Opheim
Økonomikonsulent
Renate Slinning
Avdelingsleder
Rune Johansson
Sales Executive

Kurs og samlinger

Tips og triks sammen med faglig påfyll 
Forenklet arbeidshverdag i Xledger

Bergen
torsdag 15. august

Les mer og meld deg på
Forenklet arbeidshverdag i Xledger

Oslo, Barcode
tirsdag 20. august

Les mer og meld deg på
Innføring i Tripletex

Oslo
tirsdag 10. september

Les mer og meld deg på

Jobb hos oss

Vi hjelper kundene våres med deres økonomiske utfordringer
Rådgiver

Bergen

Les mer og søk her
ERP-konsulent

Oslo

Les mer og søk her
Jørgen Austheim Person
Direktør for Finans og forretningsutvikling

Kontakt oss

Hovedkontor

Telefon:
06731

E-post:
info@viewledger.com

Besøksadresse:
Dronning Eufemias gate 16, 12 etasje
0191 Oslo

Postadresse:
Postboks 6731 
0609 Oslo

Org. nr: 987 260 335
                             Følg oss på:
 

Vi er medlem av: Regnskap Norge, IKT Norge
Samarbeidspartner: Xledger AS, Tripletex AS

 
VIEW Ledger er en del av

VIEW er et registrert varemerke med registreringsnummer: 288457
Copyright © 2018 VIEW  Personvernerklæring
Denne siden bruker informasjonskapsler for funksjonalitet på siden og for anonym statistikk. Les mer om informasjonskapsler og personvern i vår personvernernærklæring.