Regntøyspesialisten

“VIEW har bred kunnskap, og er viktige sparringspartnere i økonomiske spørsmål. De er løsningsorienterte og hjelper meg å drive butikken godt.

-Harald Feyling, Eier

Regntøyspesialisten

Elsker regnvær – hater regnskap

Harald Feyling, eier av Regntøyspesialisten i Kristiansand, frigjør ei arbeidsuke hver måned på å la VIEW ta hele regnskapsjobben.

– Jeg vil bruke tida mi på det jeg liker best og kan best; å jobbe på butikkgulvet og treffe kunder. Jeg kan det meste som er verd å vite om friluftsliv og bekledning, og den kunnskapen deler jeg med så mange som mulig, sier Feyling.

Den lidenskapelige friluftsmannen driver den 105 år gamle nisjebutikken Regntøyspesialisten i Kristiansand sammen med sønnen Herman (24). Her tilbyr de kvalitetsklær for friluftsliv og gode råd for riktig bekledning. To ganger i året tar han eventyrlystne sørlendinger med på ekspedisjon til Svalbard, hvor de lever ut villmarkslivet og tester bekledning og frilufts klær.

Papirløst – VIEW fikser alt
Butikken har fem ansatte og en årsomsetning på rundt 10-12 millioner kroner. Den drives papirløst. Alt som har med fakturering, momsoppgjør, regnskapsføring og årsoppgaver å gjøre har han overlatt til VIEW. Han har vært kunde der i åtte år og har tenkt å fortsette med det.

– Jeg ser ikke en faktura og gjør ingen bokføring selv. VIEW fikser alt og sørger for at jeg alltid er oppdatert. Det frigjør minst ei arbeidsuke i måneden for meg. Den tiden betyr utrolig mye for meg. I stedet for å knote med regnskapsoppgaver som jeg ikke er god på, kan jeg bygge kundenettverk, fornye vareutvalg og gjøre gode avtaler med leverandører.

terje mosveen

En god sparringspartner

Feyling føler på ansvaret det innebærer å være arbeidsgiver. Han trenger å vite at driften til enhver tid er under kontroll og at innberetninger og årsoppgaver er levert korrekt og til rett tid. Fra tid til annen har han også behov for en del rådgivning knyttet til drift og økonomi.

– Noe av det jeg setter mest pris på ved VIEW, er at de kan mer enn bare regnskapsføring. Mine kontakter der har bred kunnskap, og er viktige sparringspartnere for meg i økonomiske spørsmål. De er løsningsorienterte, alltid til stede og hjelper meg å drive butikken på en god måte, sier Feyling.

Nå er han i full gang med å planlegge neste ekspedisjon til Svalbard i august. Hver gang han reiser, kjenner han seg trygg på at butikken på alle måter er godt ivaretatt.