Torp Logistics AS

“Økt netthandel har virkelig satt fart på businessen vår!”
– Fritz M. Børresen, daglig leder i Torp Logistics AS.”

norema og view ledger

Fra Lagerformann til Bedriftseier

Fritz M. Børresen har ikke alltid vært bedriftseier. I 2007 gikk han fra jobben i Komplett ASA som Lagerformann, for å starte Enkeltpersonforetaket Fritzway ENK. Fra ENK til AS, I 2018 valgte Børresen å satse større og bestemte seg for å endre selskapsform. Fritzway ENK ble til Torp Cargo AS – som skal bli en solid aktør i området.

Torp Cargo AS leverer varer til kunder på strekningen fra Horten til Skien, og har mange ruter for Postnord hovedsaklig i Sandefjord. Selskapet er i vekst og investerer i flere biler og sjåfører, for å imøtekomme etterspørselen.

– Jeg ble faktisk inspirert av min daværende sjef som forlot jobben sin for å starte sitt eget firma i transportbransjen. I kombinasjon med at jeg var moden for å gjøre noe annet, hadde jeg som Lagerformann hos Komplett opparbeidet meg både erfaring og kunnskap om bransjen. Lastebillappen tok jeg under førstegangstjenesten i militæret og etter å ha skaffet meg løyve, tok jeg fatt på nye utfordringer, forteller han.

norema bergen og view

Må sjonglere mange oppgaver

Det å starte for seg selv betyr ofte at du må sjonglere mange oppgaver og flere roller samtidig. Det kan både være tidkrevende og gå utover kvaliteten på arbeidet. Fritz var fra starten av, helt sikker på hva han ikke skulle bruke tiden sin på.

– Du spøker jo ikke med ting som har med staten og myndighetene å gjøre. Da regnskap er et krevende felt der det til tider er mye endringer og oppdateringer, må dette settes bort til fagfolk.

– Det er hardt arbeid å starte opp noe eget. Du skal sjonglere alt fra daglig drift, salg, markedsføring og innkjøp. Jeg må prioritere å gjøre det jeg er best på, derfor benytter jeg meg av VIEW Ledger. Jeg er veldig glad for at jeg har Hilde som sitter i Sandefjord, som jeg er trygg på at gjør en god jobb for meg, fortsetter han.

– Det er stortsett inngående og utgående fakturering jeg gjør selv, og det er utgående jeg liker best selvfølgelig. Fordi jeg ønsker å bruke minst mulig tid på regnskap- relaterte ting, måtte jeg ha et økonomisystem som var enkelt og effektivt.

– Når jeg logger meg på Tripletex, får jeg umiddelbart den informasjonen jeg trenger og kan kjapt sette i gang med faktureringen. Jeg ser store muligheter til å ta i bruk flere funksjoner i Tripletex etterhvert. Det er absolutt et system bedriften kan vokse med, presiserer han.

“Hadde jeg skullet gjøre regnskapet selv ville jeg brukt mye tid, og fordi tid er penger må noen andre hjelpe meg med dette, smiler han.”

– Fritz M. Børresen, daglig leder i Torp Cargo AS.

Må sjonglere mange oppgaver

Nå utvider Torp Cargo AS ytterligere. Våren 2019 startet de et varehotel og terminaldrift for andre selskaper. Vi ønsker å ha flere ben å stå på enn bare transport, derfor er vi i ferd med å etablere nye forretningsområder.

– For oss handler det om fleksibilitet og å kunne tilby kundene våre enda mer helhetlige tjenester rundt kjernevirksomheten vår.

– Bedriften får også inn en til på eiersiden. Det er veldig fint, både med tanke på finansiering og håndtering av drift og deling av oppgaver. Det er vanskelig å skalere alene, så det at vi blir to eiere kan legge enda bedre til rette for veksten vår, forteller Børresen.

– Selv om kapasiteten og kompleksiteten vår øker trenger ikke vi å bekymre oss for om vi må ansette flere folk på regnskap.

Vi kan lene oss på VIEW Ledger i Sandefjord som uansett hvor små eller store vi er, har kompetansen til å hjelpe oss med alt av regnskap og lønn, avslutter han.

Kontakt oss