mail%20logo

Fra Restaurant til Rådgiver

bytte økonomisystem
bytte økonomisystem
Michaela Ström (45) har en Bachelor i Økonomi og Administrasjon fra BI, og er Autorisert regnskapsfører. Hun har vært i VIEW Ledger siden 2014, og har nå rollen som Rådgiver.  
En litt annerledes vei inn i regnskapsbransjen

Michaela tok en litt utradisjonell vei inn i regnskapsbransjen. Hun startet nemlig sin karriere hos en lokal restaurant i Oslo som Økonomiansvarlig, og tok den formelle utdanningen noen år senere.

-Jeg er opprinnelig finsk, sier hun stolt.

-I Finland gikk jeg på den Svenska Handelshögskolan og studerte Markedsfaget. Men, jeg var egentlig ikke helt sikker på hva jeg hadde lyst til å gjøre og falt aldri til ro med studievalget. Jeg tror det var fordi jeg var rastløs og ønsket å oppleve og se mer av verden, forteller hun.

-Derfor bestemte jeg meg for å reise. Først til England også til Sør-Afrika - før jeg ganske tilfeldig ble med noen venner til Oslo.

-Der ble jeg godt kjent med folkene på en lokal restaurant, og begynte å jobbe i administrasjonen. Jeg jobbet tett med Daglig leder og fikk tidlig oppgaver rundt oppgjør og regnskap.

-Da jeg fikk tilbudet om å bli Økonomiansvarlig på restauranten, synes jeg det var veldig en spennende mulighet. Jeg fikk dog en bratt læringskurve, men hadde en god støttespiller i restaurantens eksterne regnskapsfører. Det er få snarveier når det kommer til økonomi og regnskap, så i starten ble det lange dager.
For min del var det noen ting som kom ganske naturlig. Jeg har egentlig alltid vært glad i tall, og spesielt dette med å se sammenhenger, logikk og jobbe strukturert. Jeg er nok også litt kontrollfrik, noe som viste seg å være en god egenskap som økonomiansvarlig, smiler hun.

Etter ti år i restaurantbransjen tok hun beslutningen om å starte på utdanningen innen økonomi og regnskap.
-Jeg tenkte at utdanningen ville åpne flere dører for meg karrieremessig og derfor startet jeg på en Bachelor i Økonomi og Administrasjon på BI.Fra praksis til teori

Da Michaela begynte hos oss var hun allerede godt i gang med studiene.

-VIEW gav meg muligheten til å gjøre ferdig utdanningen og kvalifisere meg til å bli Autorisert regnskapsfører - samtidig som jeg jobbet som Økonomikonsulent.

-Det satte jeg stor pris på. Og det førte også til at det ble en utrolig hektisk periode for meg, med skole ved siden av jobb - i tillegg til to små barn hjemme. Sånn sett hadde det vært enklere å ta utdanningen tidligere i livet, smiler hun.

-Samtidig opplevde jeg at erfaringen min fra restaurantbransjen gjorde at jeg forstod teorien på skolen bedre og kunne se den i et mer overordnet perspektiv.

-Jeg fikk jo også noen “aha-opplevelser”. For eksempel i forhold til metodeverk og rutiner, men også i forhold til hvor lite praktisk fokus det er når man tar utdanning.

 
På skolen blir du jo på en måte kvalifisert til å ta imot en jobb, mens det er på jobben du lærer hvordan jobben gjøres.

Det mest spennende med Rådgiver-rollen

Etter fullført Bachelor og erfaring som Økonomi-konsulent,ble Michaela tilbudt en stilling i Rådgiver-teamet.

-Som Rådgiver jobber jeg mer strategisk med kundene og selskapene. Min oppgave er å ha det totale overblikket. Det vil si at jeg er ansvarlig for hele leveransen, og har den daglige kontakten med både kundene og kollegene mine på tvers av teamene, forteller hun.

-Veldig mange av de selskapene jeg jobber med er engasjerte og virkelig “på”. De er nysgjerrige og kommer ofte med nye iniativ - noe som er utrolig motiverende. Jeg blir utfordret hele tiden og kan bruke både min egen og mine kolleger sin kunnskap til å finne gode løsninger.

Michaela er ikke i tvil om at erfaringen som Økonomikonsulent har påvirket henne i positiv retning i rollen som Rådgiver.


-Ja helt klart. Jeg er i stand til å hjelpe og forstå mine kolleger på en helt annen måte, når jeg selv har hands-on erfaring med våre rutiner og arbeidsprosesser.
 
Noe av det viktigste som Rådgiver er være god på kommunikasjon. Det krever en løpende og effektiv dialog for å både kunne overholde tidsfrister og samtidig være proaktiv og verdiøkende overfor kundene.

-Det er når jeg virkelig blir kjent med kunden at de spennende oppgavene kommer, avslutter hun.

Selv om hun har mange år bak seg i Oslo, holder hun på finske tradisjoner og du ser henne kanskje svømmende i fjorden på vinterstid før hun trer inn i en av badstuene i nærheten av Barcode.


Synes du historien til Michaela var interessant? Bli med på laget du også og skap din egen historie sammen med oss i VIEW.

Vi er på jakt etter flinke folk innen økonomi, lønn, HR, IT og salg på flere av våre avdelinger rundt om i Norge
.

Se våre ledige stillinger her.
google-site-verification: google0ca091d981d548b8.html